Pěkné svátky a vše nejlepší do roku 2021. Komanche
Každý určitě svýho mazlíka má a chtěl by se třeba pochlubit nebo pokecat o nožích.
-
Autor tématu
tomm11
- Diskuzní Guru
- Příspěvky: 509
- Registrován: Čt 18.11.2010, 19:06
- Auto: Pajero V60
- Místo/Bydliště: Klášterec nad Ohří
-
Stav:
Offline
Příspěvek
od tomm11 » Út 12.01.2021, 15:17
ahoj,
vybírám nějakou sadu na broušení nožů, jak kuchyňských tak outdoorových.
čím brousíte vy? nejaké zkušenosti s brousícími sadami jako je Lansky, Taidea atd??
jsem amater v tomto oboru, tak sháním info..
díky..
Tomm11
Pajero 3,2, 121kW
BMW R1200 GS Adventure
-
Strelec
- Staroffrouďák
- Příspěvky: 7252
- Registrován: Stř 09.06.2010, 17:22
- Místo/Bydliště: Královéhradecko
- Věk: 51
-
Stav:
Offline
Příspěvek
od Strelec » Út 12.01.2021, 16:29
Keramickou ocílkou, nejsem fajnšmekr.

Lánskym a podobnými systémy chybu neuděláš. Dokonce si to můžeš i udělat svépomocí... Ti, co to umějí používají ještě japonské vodní kameny nebo i šmirgl na hrubosti 6000.
Tady odkaz na p. Matějku, propagátora nožů a buřtkraftu obecně, najdeš tam řadu pěkných videí i o broušení...
https://www.youtube.com/user/MATEJKA55
a ještě na studium, kdybys to vzal opravdu vážně...
http://www.knife.cz/Default.aspx?tabid=53&g=topics&f=21
Všeliké to kvaltování, toliko pro hovado dobré jest...
SangYong Actyon - offkupé exotika
SsangYong Rexton - sérioffka v kvádru
Ex: SsangYong Nosorožec - neleštěná leštěnka
-
LukasN
- Věčnej rejpal
- Příspěvky: 3128
- Registrován: Stř 04.07.2012, 8:32
- Auto: paja 2.5 TD rv 96 wagon
- Místo/Bydliště: Brčekoly
- Věk: 38
-
Stav:
Offline
Příspěvek
od LukasN » Út 12.01.2021, 20:00
protoze neumím udržet uhel pouzivam sadu lansky
-
tatanka
- Staroffrouďák
- Příspěvky: 17974
- Registrován: Čt 14.09.2006, 13:41
- Místo/Bydliště: vrancl nad dyjiou
-
Stav:
Offline
Příspěvek
od tatanka » Út 12.01.2021, 21:56
Hele já broussim nože 40let tak že holek chlupy. Na ruce
Naučil sem se to tak za 14dni
Kup si obyčejnej kámen na broušení
A nějakou placatou vocilku a zkrátka se to nauč
Fselijaky sady šou pro amatéry
Pokud budeš chtít napíšu ti jak se to dělá
Edit:ten vodkas vot střelce na o knife je velmi dobrej
-
elbarto
- Věčnej rejpal
- Příspěvky: 2912
- Registrován: Čt 17.11.2011, 23:08
- Místo/Bydliště: Prague
-
Kontaktovat uživatele:
-
Stav:
Offline
Příspěvek
od elbarto » Út 12.01.2021, 22:03
Za sebe musím říct, že to je hrůza moje broušení. Mám sice 2 kvalitní šutry 2 hrubostí, ale když už to je uplná motyka, tak dám dohromady pár kudel a odvezu je k profíkovi. Tedy nedovezu ... starý pan bruska zemřel a ted nemám prozatím jiného mazliče. Některé kudly nebyly uplně levné, tak pokud někdo máte profika Praha a okolí, písněte sem pls.
-
tatanka
- Staroffrouďák
- Příspěvky: 17974
- Registrován: Čt 14.09.2006, 13:41
- Místo/Bydliště: vrancl nad dyjiou
-
Stav:
Offline
Příspěvek
od tatanka » Út 12.01.2021, 22:21
Kdys někomu brousím z motyky zase nůž

Tak použiju pásové šmirgl
Drahý kudly,............no co to je drahý nevím,ale já mám ve firmě
Solingeny a gdys se hodně řeže tak jednou za tejden i drog misek na šmirgl
Barte pošta stojí stovku....víš co tím myslím

-
majer
- Věčnej rejpal
- Příspěvky: 3357
- Registrován: Po 19.12.2011, 7:16
- Auto: Subaru Outback 2,5 - LPG, LC 120 D4D 127kW AT
- Místo/Bydliště: severní morava
- Věk: 44
-
Stav:
Offline
Příspěvek
od majer » Stř 13.01.2021, 6:58
Já používam Spyderco Tri-Angle Sharpmaker a jsem spokojen...
-
Autor tématu
tomm11
- Diskuzní Guru
- Příspěvky: 509
- Registrován: Čt 18.11.2010, 19:06
- Auto: Pajero V60
- Místo/Bydliště: Klášterec nad Ohří
-
Stav:
Offline
Příspěvek
od tomm11 » Stř 13.01.2021, 7:01
ahoj,
jak píše Lukáš N, také neudržím úhel.. takže proto se ptám na ty sady, kde jsou uhly přednastavený..
ale kouknu na to video a na knife, je tam hodně rad a návodů co jsem zběžně nakoukl..
jsem si nechal vyrobit nože od Michala Dohnala (pevný a zavírak), tak abych je měl v kondici..

Tomm11
Pajero 3,2, 121kW
BMW R1200 GS Adventure